Kaip tinkamai marinuoti daržoves grilinimui?

marketrats.lt informacija

Foto: marketrats.lt

Mitybos specialistai ir dietologai teigia, kad kuo daugiau daržovių bus Jūsų kasdieninėje mityboje – tuo geriau jausitės, tikėtina, kad kūno formos labiau patenkins poreikius, galiausiai, atrasite receptus, kurie nustebins net ir Jus pačius.

Nors dažniausiai grilinimas siejamas su mėsos gaminiais, tačiau daržovės taip pat gali būti kepamos ant anglių. Tam puikiai tinka Kamado mini, kuris neužima daug vietos, tad jį galite vežtis su savimi, kad ir kur keliaujate. Tokiu atveju šviežias ir skanus maistas visada bus su Jumis.

Ant griliaus galima kepti labai įvairias daržoves. Esame tikri, kad Jus nustebinsime, tačiau ar žinojote, kad nuostabus skonis bei aromatas laukia Jūsų kepant:

  • Vyšninius pomidoriukus;
  • Cukinijas;
  • Pievagrybius;
  • Bulves;
  • Paprikas;
  • Baklažanus;
  • Svogūnus;
  • Kukurūzų burbuoles;
  • Bei daugelį kitų daržovių.

Jau vien kepimas ant atviros ugnies suteikia daržovėms daugiau skalsumo, jos tampa kur kas skanesnės, svarbiausia, nereikalingi papildomi riebalai. 

Foto: marketrats.lt

Visgi, siūlome išbandyti skirtingus marinatus, kurie visoms minėtoms daržovėms suteikia daugiau skonio bei aromato. Svarbiausia nebijoti eksperimentuoti, o mes aptarsime kelis prieskonius ir jų kombinacijas, kurios puikiai tinka daržovių marinavimui ir kepimui Kamado mini.

  • Marinavimui labai pasitarnauja sojos padažas. Tinka visoms minėtoms daržovėms. Svarbiausia daugiau papildomai nedėti druskos, kadangi sojos padažas ir taip gana druskingas.
  • Marinavimui tinka česnakas, kuris dažniausiai susmulkinamas ir sumaišomas su majonezu. Vėliau sudedamos daržovės ir marinate palaikomos kelias valandas. Prieš kepant – apvalomos, tačiau visiškai nenuvalomos.
  • Žaliųjų citrinų sultys marinavimo metu vertinamos ypač, kadangi jos turi maloniai karčiai rūgštų prieskonį. Užpilkite šiek tiek ant daržovių, tačiau ne per daug.
  • Jeigu trūksta riebaliuko – tokiu atveju geriausias pasirinkimas yra alyvuogių aliejus.
  • Krapai yra vienas geriausių prieskonių grilinimui. Jie suteikia ne tik malonų skonį, tačiau ir aromatą, kuris skleidžiamas kepimo metu.
  • Taip pat išbandykite ir aštrius paprikos miltelius, kurie, žinoma, turėtų būti pasirenkami tokiu atveju, kai mėgstate valgyti aštriai.

Daržovių nereikia ilgai marinuoti, dažniausiai užtenka porą valandų, kad marinatas įsiskverbtų į jas.

Norėdami Jums suteikti aukščiausio lygio paslaugas ir suasmeninti Jūsų patirtį mūsų svetainėje, naudojame slapukus. (angl. „cookies“). Plačiau apie tai: privatumo politika

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close